Fodboldgolf eller fodgolf, som nogen også kalder det, er et forholdsvis nyt spil i Danmark, og spillet viser sig især at være populært i Jylland. Spillet stammer fra Sverige, og fungerer som et slags minigolf. I stedet for at bruge en golfkølle bruger man bare sin fod, og i stedet for en golfbold, så bruger man en fodbold. Grunden til Fodboldgolf er blevet populært i Jylland kan skyldes mange ting. Til dels kan det skyldes, at fodboldgolf er et nyt og anderledes spil, men det kan også skyldes det faktum, at der er plads til de rette baner i det jyske. God plads og godt natur er nemlig et rigtig godt udgangspunkt for fodboldgolf. Er der meget plads og god natur, er muligheden for spændende og mere udfordrende baner muligt.

Fodboldgolf er både et spil til unge såvel som ældre – alle aldre kan spille med, du sætter nemlig selv tempoet. De forskellige baners sværhedsgrader afgøres af længden og antallet af huller. Jo længere bane samt flere huller, jo sværere vil banen være. Endvidere vil der på nogle baner blandt andet være placeret stolper, træer, rør og andre ting, som man skal overkomme. Jo flere udfordringer jo svære vil banen være.

Fodboldgolf er blevet mere og mere populært i Jylland, men spillet er ikke kun for jyderne. Det er nemlig en fremragende måde, at spille et anderledes spil på, hvis man er mange personer. Typisk vil et spil tage omkring 1-2 timer, det afhænger af, hvor mange der spiller, og hvilken bane man har valgt. Er der mange huller, vil det typisk tage længere tid. Fodboldgolf er altså blevet et populært spil i Jylland, men det er et sjovt spil for folk i alle aldre, så har du ikke prøvet det? Så er det måske på tide!