Mange mennesker har igennem livet datet. Det er en hyppig tendens, og det er ikke blot noget der sker for yngre mennesker, selvom mange nok vil forbinde dating med unge. Alle har behov for at møde kærligheden i livet, lige meget om det er den første kærlighed eller man har haft flere førhen.

Før i tiden mødte man folk på lidt andre måder end man gør i dag. Men det er i dag meget nemmere at date, da det foregår et sted hvor de fleste befinder sig – nemlig på internettet. Netdating har overtaget datingmarkedet, og det er der ikke noget at sige til, da stort set alle mennesker efterhånden befinder sig på internettet. Det er nemt at finde nogle med samme interesser som én selv, og man behøver ikke at komme ud og møde folk for at kunne date.

Mange ældre mennesker er måske eksempelvis ikke så gode til at komme ud af døren for at date og møde andre mennesker, så derfor kan det være en rigtig god måde at tage første skridt på, hvis man benytter sig af netdating. Der findes efterhånden utrolig mange datingsider, så det er ikke et problem at finde én der lige matcher ens behov og lyster. Netdating er i dag meget nichepræget, så man kan eksempelvis finde netdating udelukkende for seniorer, hvilket er en fordel, da man så kan være sikker på kun at finde folk der er også er oppe i årene. Mange ældre mennesker har måske ikke før i tiden været vant til at benytte sig af nettet, da det ikke fandtes, da de var børn. Derfor kunne man forestille sig, at det ville være en udfordring at skulle date på nettet. Det er dog ikke et problem, da det er forholdsvist nemt for alle at oprette en profil og komme i gang.