Ja, nu er vi næsten ude af april måned, så det har godt nok taget en rum tid i år, inden jeg har fået byttet de sidste julegaver.

Med Corona-virussens indtog over det meste af verden, har mange butikker jo været lukket ned i lange perioder og det har altså gjort det at få byttet julegaver til noget af en langstrakt affære.

Det er gået fint med netbutikkerne

De julegaver, som skulle byttes i en netbutik, har ikke været det store problem. De fleste netbutikker har stort set haft åbent, som normalt. Dog har mange af dem haft ualmindeligt travlt i de perioder, hvor de fysiske butikker har været lukket, så det har selvfølgelig giver noget ekstra ekspeditionstid. Men det er trods alt gået fint, bare med lidt ekstra ventetid i nogle tilfælde.

Endelig lukkede de fysiske butikker op igen

De fysiske butikker er som sagt dermed en anden sag. Pga. nedlukning har det i mange tilfælde ikke været muligt at komme ud i butikkerne og få sine gaver byttet. Men det er heldigvis gået alligevel. De fleste butikker har nemlig været flinke til at forlænge byttefristen, så alle har mulighed for at få byttet, hvis de har noget, som de ikke kan bruge.

Men nu er de fleste butikker heldigvis lukket op igen. I hvert fald er dem, som jeg skulle bytte gaver i nu klar til at få besøg igen.

Så lang tid er der aldrig gået før

Først at få byttet de sidste julegaver i slutningen af april måned har jeg alligevel aldrig prøvet før. Men det har også været en meget usædvanlig periode, som vi har været igennem.

Jeg håber i hvert fald aldrig at opleve, at en global pandemi på den måde igen kommer til at lukke næsten hele vores samfund ned.