Er man flere brugere, som deles om en computer med Windows 7, kan det være en ganske god idé at have hver sit brugernavn med tilhørende kodeord at logge ind med. At oprette flere brugere er en god måde at deles om en fælles computer, fordi man på den måde undgår at rode rundt i hinandens opsætning.

Sådan opretter du en bruger

Når du skal have oprettet en ny bruger på din Windows 7 computer foregår det ved at gå til Kontrolpanel -> Brugerkonti. Her kan du tilføje en ny bruger og angive et password, som brugeren skal benytte for at logge ind i Windows. Du kan oprette lige så mange bruger konti, som du har behov for. Så er i flere, som skal deles om enkelt maskine er det blot at oprette et login til hver bruger. At have hver sin bruger konto nedsætter generelt behovet for computer support, fordi man derved som udgangspunkt kun har adgang til sine egne data og sin egen opsætning.

Sådan ændrer du kodeord

For at ændre kodeordet for den bruger, som er logget ind i Windows taster du simpelthen ctrl-alt-del og vælger ”Skift adgangskode…” i den menu som kommer frem. Du bliver nu bedt om at taste den gamle adgangskode og dernæst den nye kode to gange. Har du ikke nogen gammel kode, efterlader du blot feltet blank.

Sikre kodeord

Et sikkert kodeord er vigtigt at have, hvis man har – eller har adgang til – følsomme oplysninger på sin computer. Det kan f.eks. være dokumenter, man ikke ønsker andre skal se. Eller adgang til bank konti el.lign. Generelt set, skal et sikker password gerne være minimum 12 karakterer langt og består af både små og store bogstaver, tal og tegn. Har du brug for hjælp til at lave et sikkert kodeord, kan du få det her: http://strongpasswordgenerator.com

Ovenstående er faktisk alt der skal til for at gøre det hele lidt lettere, når flere brugere skal deles om en enkelt computer. Så mangler vi bare at få løst kø-problemet, hvis brugerne gerne vil til maskinen på samme tid …